tiistai 2. elokuuta 2016

MUSTIKKAPIIRAKKA OHJE

Leivoimme tänään päivätoiminnassa mustikkapiirakkaa.
Leipoaksesi piirakan tarvitset näitä raaka-aineita:


Pohja:
125 grammaa voita
1 desilitra sokeria
1 muna
3 desilitraa vehnäjauhoja
1 teelusikallinen leivinjauhetta

Täyte:
2 desilitraa kermaviiliä
1 desilitra sokeria
1 muna
2 teelusikallista vanilliinisokeria
mustikoita

Ohjeet:

1. Laita uuni kuumenemaan 200*c ja ota esille tarvikkeet











2. Sulata voi

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi



















4. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa

5. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot sekä leivinjauhe



















6. Voitele vuoka

7. Levitä taikina tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja hieman reunoille



















8. Lisää mustikat pohjan päälle



















9. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään



















10. Kaada tasaisesti mustikoiden päälle kermaviili-muna-sokeri seos



















11. Paista uunissa noin 35 minuuttia
 
 

 
 
 
 
 
 



Anna vähän jäähtyä ja nauti !
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti