perjantai 31. maaliskuuta 2017

kinderpiirakka

Eilen päivätoiminnassa leivoimme kinderpiirakkaa ja
nyt haluamme jakaa teille tämän herkullisen ohjeen.





Taikina:
3 desilitraa sokeria
2,5 desilitraa jauhoja
1 teelusikallinen vaniljasokeria
2 teelusikallista leivinjauhetta
3 ruokalusikallista kaakaojauhetta
1,5 desilitraa kiehuvaa vettä
150 gramma sulatettua voita
2 munaa


Voikreemi:
150 grammaa voita
5 desilitraa tomusokeria
4 teelusikallista vaniljasokeria


Kuorrutus:
2 levyä maitosuklaata
1 levy valkosuklaata




OHJEET:

1. Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.
2. Kiehauta vesi ja sulata voi. Hämmennä nesteet kuivien aineiden joukkoon.
3. Sekoita vielä munat yksitellen taikinaan.
4. Paista piirakkaa 15-20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
5. Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen voikreemin laittoa.
6. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kunnolla vaahdoksi (5-10min). Lisää joukkoon vaniljasokeri.
7. Levitä notkea voikreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
8. Sulata suklaat mikrossa 30 sekunnin pätkissä.
9. Levitä maitosuklaa nopeasti voikreemin päälle.
10. Valuta valkosuklaa maitosuklaan päälle vaakatasoon raidoiksi ja tee kuviot vetämällä hammastikulla vetoja pystysuunnassa vuorotellen ylös ja alas.



Tämän ohjeen myötä toivotamme kaikille herkullisia hetkiä
ja rentouttavaa viikonloppua !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti